tere
mul väike probleem et naine tahab lapsele oma nime panna kuid mina tahan ka. ma olen talle mitmeid põhjuseid lugenud ette miks ma tahan. kuid talle ei ole need piisavalt head. ehk keegi oskab tuua mingeid põhjuseid miks laps mehenimele panna?
|
lapse nime otsus
7 postitust • Leht 1 koguhulgast 1
lapse nime otsustere
mul väike probleem et naine tahab lapsele oma nime panna kuid mina tahan ka. ma olen talle mitmeid põhjuseid lugenud ette miks ma tahan. kuid talle ei ole need piisavalt head. ehk keegi oskab tuua mingeid põhjuseid miks laps mehenimele panna?
Re: lapse nime otsusOlete hetkel koos või lahus? Kui lahus siis ainus põhjus mis ma peale ajalooliste harjumuste välja mõelda saan on see, et kui naine peaks uue mehega abielluma ja endale traditsiooniliselt mehe nime võtma siis on teil kõigil kolmel eraldi nimi ja lapsel on väikene identiteedikriis sellest. Või paneb lapsele ka uue nime mis on juba absurd.
Päikest: Urmas
Re: lapse nime otsusme oleme koos ja ei ole mõtteid et peaks lahku minema.
Re: lapse nime otsusNo ütleme nii, et siiani on see olnud hea tava, et laps saab isa nime. Kuid samas on olnud ka tava, et laps on ema omand ja peale lahkuminekut jääb laps emale. Seega tahtes viimast tava muuta ei saa ma võidelda esimese eest. Seega miski ei ütle, et laps peaks mehe nimel olema.
Võibolla tahab naine sind endaga abielluma panna? Kuid äkki pead sina ka naise nime siis võtma. Urmas
Re: lapse nime otsusSee et omavahel erineva perekonnanimega vanemate laps saab isa perekonnanime, on tõesti pigem Eestis (ja märkimisväärses osas muus maailmas) hea tava. Seadusandlik regulatsioon selleks puudub. Lapse perekonnanimel puudub vahetu õiguslik seos põlvnemise ja sellest tulenevate õiguslike tagajärgedega. Oluline on siin ikkagi see, kas mees kantakse lapse isana sünniakti või mitte. Muide, ka märkimisväärsel osal omavahel abielus olevatest vanematest on erinevad perekonnanimed; samuti ei luba seadus panna lapsele kahekordset perekonnanime.
Kui erinevate perekonnanimedega vanemad ei jõua lapse perekonnanime osas kokuleppele, lahendab küsimuse eestkosteasutus lapse huvidest lähtuvalt. Vajadusel on eestkosteasutuse otsus kui haldusakt halduskohtus ka vaidlustatav. Siiski on sellel pinnal tõusetunud vaidlused seni olnud äärmiselt erandlikud.
Re: lapse nime otsusIgasuguste taoliste vaidluste taga on harilikult midagi enamat.Lihtsalt arvukate argumentide lauda löömisest ka ei piisa. Tuleb mõista, kus on selle küsimuse juured. Tuleb omavahel rääkida, lugupidavalt ja konstruktiivselt, valides hetke ja kohta. Omaette peas võib igasuguseid nn rumalusi ettekujutama hakata
Re: lapse nime otsus
Käib vist enam vähem kõikide maailmas eksisteerivate konflikutvormide kohta.. Urmas
7 postitust • Leht 1 koguhulgast 1
Kes on foorumilKasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline |
|
![]() |
![]() |